Chunkypatentgenser strikket av Rikke

Anmeldelse: Chunkypatentgenser

I god tid før jul så ble endelig min røde Chunkypatentgenser ferdig! Jeg har virkelig bodd i den de siste ukene, for det er virkelig verdens beste genser. Tjukk patent + mjuk ull = 100 % mys. Perfekt for å holde varmen på hyttetur, rundt bålpanna, i soveposen, eller rett og slett bare hjemme i sofaen ♥

Chunkypatentgenser Rikke Waal

LITT INFO OM MIN KNALLRØDE & LUNE CHUNKYPATENTGENSER

Oppskrift
Witre Design (direktelink til oppskriften)

Garn
Hip Wool fra HipKnitShop

Farge
Very Berry Red

Pinnestørrelse
10

Jeg syns oppskriften til Chunkypatentgenser er veldig godt forklart, og enkelt å strikke. Frontstykket strikkes først, nedenfra og opp. Her strikkes patenten frem og tilbake, slik at du slipper å strikke annenhver runde vrang (som man gjør på feks September Sweater). Deretter feller du av til hals og så legger du opp nye masker i nakken. Til slutt strikkes bakstykket.

Ønsker du å strikk mer patent så har jeg skrevet et innlegg om September Sweater her: Er September Sweater en oppskrift for nybegynnere?

Da har du en nydelig poncho du kan trekke over hodet. Plukk opp masker i halsåpningen og nederst på bolen for å strikke hals og kant i glattstrikk. Og til slutt så plukker du opp masker til ermene og strikker de i patentstrikk. Her kan du enten følge oppskriften og strikke patent frem og tilbake og sy ermene sammen etterpå. ELLER så kan du gjøre som meg å strikke patenten rundt og rundt, og felle i patent mot høyre og venstre slik at ermene blir som dette:

Chunkypatentgenser strikket av Rikke Waal

På pinne 10 så går dette i en rasende fart, til tross for patentstrikk. Det er så gøy å se patentmønsteret komme til livs, og enda bedre når du kjenner hvor tykk og god genseren blir av patenten. Resultatet får litt helsetrøyeeffekt vil jeg si.

Etter at at genseren var ferdig, så skylte jeg den opp i en bøtte med lunkent vann, uten såpe. Klemte ut vannet, blokket den ut til riktig passform, og la den til tørk på et håndkle på badegulvet.

Detaljert beskrivelse av hvordan jeg vasker strikketøyet finner du her.

To dager senere – TADA!

Verdens beste genser klar til bruk♥

Og jeg bare nevner det, jeg har faktisk to stykker av Chunkypatentgenser nå – èn i grønn og èn i rød.

Oppsummering:

En veldig fin oppskrift for deg som skal strikke patentstrikk for første gang! Store pinner = store masker – som gjør det enkelt å se forskjell på patentmaske og rettmaske. Og ikke minst enklere å fiske opp maskene riktig hvis du må rekke opp. Det måtte jeg nemlig gjøre flere ganger ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.