September Sweater strikket i trippel tråd Drops Kid Silk farge 20

Er September Sweater en oppskrift for nybegynnere?

EN GENSER FOR ALLE MÅNEDER I ÅRET

Tror engasjementet til hele strikkeinsta gikk til himmels når Petiteknit viste oss sneakpeaks på denne drømmen av genser i fjor høst! Men det var ikke før i desember at jeg hadde gjort ferdig mine liggende prosjekter, og jeg endelig kunne starte på min egen. Og herregud – den er bare SÅ SYKT FIN og ikke minst gøy å strikke! ♥

Rikke Waal ikledd September Sweater

KLARER JEG Å STRIKKE SEPTEMBER SWEATER?

Det er nok det spørsmålet jeg får aller mest fra følgerne fra på Instagram. Er September Sweater så vanskelig som den ser ut som? Petiteknit har gitt den vanskelighetsgrad 5/5, så jeg skjønner at skepsisen er stor hvis man ikke har strikket så mye fra før.

Men når det er sagt, så mener jeg at oppskriften er veldig overkommelig uansett erfaring! Det er selvsagt en fordel å ha strikket litt fra før, men det er egentlig mest for å skjønne hvor man er hen på strikketøyet. Den strikkes på en litt utradisjonell måte ved at man starter med ryggstykket før man plukker opp masker for så å strikke over skuldrene, før maskene samles foran og resten av bolen strikkes.

TIPS!

Lag en tegning ut fra det du leser i oppskriften. Da er det mye lettere å orientere seg på strikketøyet og få en oversikt over rekkefølgen på ting. Særlig helt i begynnelsen på strikketøyet så kan det være vanskelig å se hva som er hva.


OPPSKRIFTENS BESKRIVELSE & TEKNIKKER
September Sweater i Drops Kid Silk

Det jeg elsker med Petiteknit sine oppskrifter (og som jeg også tror er en del av grunnen til hennes popularitet) er at de er kjempegodt forklart! Og September Sweater er intet unntak.

Ja, oppskriften kan se litt skummel ut når den er på x antall fullskrevne sider, men det er altså kun fordi oppskriften er nøye forklart step by step. I tillegg så finner du kjempebra videoer av alle teknikkene på hjemmesiden til Petiteknit.

Og det er jo veldig gode nyheter hvis du er nybegynner!

De teknikkene du trenger å kunne er å:

  • Strikke rett og vrang
  • Lage kast
  • Plukke opp masker
  • Økning i patent
  • Felling i patent
  • Eventuelt italiensk avfelling (jeg felte vanlig, bare for å nevne det)

September Sweater strikket i trippel tråd Drops Kid Silk farge 20

Fellinger på undersiden av ermet

Jeg kunne hverken å øke eller felle i patent når jeg startet på September Sweater, men det gikk uten problemer ved å se på videoene. Forelsket meg helt i hvordan fellingene på ermet utartet seg, er jo nesten litt magi over det hele ♥

September Sweater in progress

Work in progress!

Så er det denne patentstrikken da – som basically er å strikke rett eller vrang, lage kast, og løfte en maske av som om man skulle strikket den vrangt. I starten strikkes patenten fram og tilbake, og da strikker man kun rette masker. Men når patenten strikkes rundt og rundt, så er annenhver runde rett og vrang.


HVA ER EN PATENTMASKE?

(kast + maske løftet av) = 1 patentmaske

(rettmaske/vrangmaske) = 1 patentmaske

Her illustrert i rødt på årets julegenser Chunkypatentgenser

Du kan lese mer om Chunkypatentgenseren her ♥


OPPSUMMERING

Er September Sweater en oppskrift for nybegynnere?

September Sweater hengende på kanten av en hvit Stringhylle

Etter mine erfaringer så er September Sweater absolutt et overkommelig prosjekt for en nybegynner! Les oppskriften nøye, lag en skisse, se nøye på videoene og følg oppskriften slavisk steg for steg!

Jeg er dog ingen fan av prøvelapp (skyt meg den som vil), men gjerne test patentstrikk først så du har det i fingrene og skjønner hvordan maskene henger sammen.

You can do it – tålmodighet og motivasjon er alt du trenger

Og trenger du innspill til hvilket mohair-garn du skal bruke? Sjekk ut innlegget mitt hvor jeg har sammenlignet Drops Kid Silk med Sandnes Tynn Silk Mohair – billig vs dyrt

Og helt til slutt vil jeg bare nevne: Alle som strikker må en gang i blant rekke opp og starte på nytt. Sånn er dette strikkegamet ;-)

Opprekk av September Sweater

Dette innlegget er på ingen måte sponset eller betalt. Dette er kun mine personlige og ærlige meninger. Link til oppskriften på Petiteknits hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.