Hip Wool brukt i Chunkypatentgenser

Anmeldelse: Hip Wool fra HipKnitShop

HIPT GARN FOR HIPPE FOLK

Tid for ny anmeldelse igjen – denne gangen er det Hip Wool fra Hipknitshop som skal bedømmes. Jeg har per nå strikket èn genser med dette garnet, og den genseren har jeg nesten brukt opp så god er den – i bokstavelig forstand. Og nå er jeg sannelig i gang med genser nummer to i Hip Wool også! Her kan du lese mer om det prosjektet♥

Hip Wool består av 100 % ull, og er produsert etter Fair Trade-prinsipper. Hepp hepp! Ulla produseres i Peru av bønder som har lange tradisjoner med ullproduksjon og dyrehold.

Kilde: Hipknitshop.com


HIP WOOL

1 nøste = 50 gr

50 gr = 80 meter


Hip Wool fra Hipknitshop
THE PROS

Det som gjør at jeg er stor fan av Hip Wool er at det er så mykt, samtidig som at det har mye tekstur. Det er ikke like fluffy som for eksempel Drops Air, noe som gjør at det ferdige plagget holder fasongen veldig godt.

Jeg strikket min grønne Chunkypatentgenser i dobbel tråd Hip Wool. Og den ble dessverre bittelitt kort på lengden, både på bolen og ermene. Først gjorde jeg ikke noe med det, fordi jeg tenkte at den ville strekke seg etter litt bruk. Men ett år senere, etter mye (!) bruk, så var den altså like kort som da jeg felte siste maske av pinnene. Den hadde ikke strekt seg èn eneste cm. Så da ble løsningen en runde i vaskebøtta med litt milo, og full strekk på badegulvet etterpå. Så nå er den endelig perfekt! Men det sier bare litt om hvor godt garnet holder seg ;-)

Hip Wool brukt i Chunkypatentgenser

Hip Wool er også kjempegodt å strikke med, flyter godt over pinnene og tover seg lite.

Og til slutt – fordi garnet er så tettvevd så blir det ferdige plagget veldig godt og varmt. Kanskje et minus for noen, men for meg som alltid fryser så er dette et kjempepluss!

Hip Wool brukt i Chunkypatentgenser

THE CONS

Med mange fordeler så er det selvsagt noen bakdeler. Og først og fremst må jeg trekke frem prisen. Garnet er dessverre ganske dyrt (i min målestokk), og når løpelengden per 50 gram kun er 80 meter så krever det noen nøster for å ferdigstille en genser.

For det andre så nupper garnet veldig mye, noe jeg syns er litt skuffende når man betaler så mye for det. Men så skal det sies at jeg ikke har lagt sjelen min i hvordan jeg best mulig forhindrer nupper heller, men de dukker i alle fall opp på de stedene hvor det er friksjon. Altså på selve ermene, og på bolen under armen hvor ermene gnisser mot midjen.

Hip Wool brukt i Chunkypatentgenser

KONKLUSJON

Alt i alt så syns jeg dette garnet er verdt hver en krone. Ja det er dyrt og det nupper, men genseren jeg har strikket i Hip Wool har holdt seg utrolig godt, så jeg syns det veier opp. Ull nupper som regel uansett, eller hva tenker du?

Og så må jeg bare si igjen hvor mykt og deilig dette garnet er – perfeksjon! Og i dobbel tråd så får du en genser som tåler de fleste kuldegrader. Liten snikreklame for Chunkypatentgenser der også, men jeg elsker den genseren så mye at jeg kjøpte nye 18 nøster med Hip Wool for å strikke meg en  til♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.