Sandnes Tynn Silk Mohair 1015 Kitt

Anmeldelse: Drops Kid Silk vs Sandnes Tynn Silk Mohair

DROPS KID SILK

Mohair-garn finnes i mange ulike kvaliteter, farger og prisklasser – og nesten alle leverandørene av garn har sin egen variant. I dette innlegget skal jeg gi deg min ærlige mening om mohair-garnet til Drops som heter Kid Silk.

Dette garnet er ofte på tilbud hos de største nettbutikkene for garn, så en billig genser er innenfor rekkevidde om man tørr å velge, det jeg vil si, er det rimeligste alternativet innen mohair. Foruten prisen er det også andre forskjeller som jeg skal komme nærmere inn på under ;-)

September Sweater i Drops Kid Silk

DROPS KID SILK VS SANDNES TYNN SILK MOHAIR

Jeg har strikket mohair med både Kid Silk og Sandnes Tynn Silk Mohair, og etter min mening er det ikke store forskjellen mellom disse to, men noe er det selvfølgelig ;-)

Kid Silk er mye mer loddent enn Tynn Silk Mohair, så du vil få en mer fluffy genser. Mohair-trådene er lengre og stikker derfor mer ut av strikketøyet, så en ferdig genser oppleves både mer lodden og tykk, som jeg syns bare er helt topp!

Min opplevelse er at begge garntypene røyter like mye, både under strikkingen og som ferdig produkt. Det er jo ingen hemmelighet at mohair røyter, men det finnes x antall kjerringråd der ute som skal hindre røyting uten at jeg har prøvd de selv. Kanskje du har noen tips der?

September Sweater i Drops Kid Silk

September Sweater i trippel tråd Drops Kid Silk farge 20

DROPS KID SILK SOM GARNALTERNATIV

Det perfekte med mohair, uansett leverandør, er at 25 gram nesten alltid er mellom 200-225 løpemeter. Hvilket betyr at du kan bruke Drops Kid Silk som garnalternativ i alle oppskrifter hvor det skal strikkes med mohair. Det er gode nyheter!

September Sweater strikker i trippel tråd Drops Kid Silk

Eksempel:

Drops Kid Silk: 25 gr = 200 meter

Sandnes Tynn Silk Mohair: 25 gr = 212 meter

KFO Soft Silk Mohair: 25 gr = 225 meter

Jeg er elendig på å regne ut hvor mange nøster jeg trenger, men bruker jeg Drops Kid Silk, som er noe kortere enn de andre variantene, så kjøper jeg alltid et par nøster ekstra sånn i tilfelle. Har brent meg på det noen ganger, så jeg har endelig lært.

For å oppsummere: Etter min mening er Drops Kid Silk et fullverdig alternativ til de dyrere merkene. Jeg syns jeg får mye for pengene ved å gå for den rimeligere varianten.

September Sweater strikker i trippel tråd Drops Kid Silk


Dette innlegget er på ingen måte sponset eller betalt, dette er kun mine ærlige meninger :-)

7 thoughts on “Anmeldelse: Drops Kid Silk vs Sandnes Tynn Silk Mohair

 • Hei! Elsker at du har laget et innlegg om disse garntypene ☺️ Eneste jeg savner litt er hvordan disse er i bruk, siger den ene garntypen mer enn den andre? Hvordan blir plaggene etter flere vask etc? Dette er jo noe du kan legge til i senere tid når du har hatt plagg fra hver variant en stund ❤️ Gleder meg til å følge deg videre 🥰

 • Hei, Anna! Tusen takk for hyggelig kommentar <3 :-) Min erfaring er at de begge holder fasongen ganske godt, enn så lenge har de gjort det i alle fall. Mohair-tråden inni all "fluffen" er ganske stram og lite stretchy som gjør at den ikke siger. Så jeg har måttet være litt obs på det når jeg skal felle av på bolen og på ermene, uavhengig av garntype, for at kanten ikke skal bli for stram. Men strikker man ribb eller patent så blir jo strikketøyet mer fleksibelt og vil utvide seg etter bruk.

  Jeg syns disse to mohair-typene er veldig like, velger ut fra hvilken farge de tilbyr når jeg skal velge garn til nytt prosjekt ;-) Håper dette var litt til hjelp, klem Rikke <3

 • Hei og takk for dette innlegget!
  Jeg skal strikke en sorbet bluse og klarer ikke bestemme meg helt for om jeg skal kjøpe drops eller sandesgarn.
  På bildet ser det ut som silk mohair er glans i! Stemmer det?

 • De siste to store genserne jeg har strikket, valgte jeg mohair kun etter farge. Tenkte ikke på merke. Den første i Tynn silk Mohair, den andre i KFO. For meg var det stor forskjell bare under selve strikkingen. KFO røyter mye mer. Fester seg i alt av hud og hår og nese og klær og møbler. Prøvde å lese litt på innhold. Det er større andel mohair i KFO. Tynn Silk Mohair har en andel ull isteden. Kanskje dette er forskjellen. Håper det blir bedre etter vask da. Ikke prøvd Drops Kid silk men skal teste den beste gang 🤗

 • Hei, Silje! Etter å ha strikket enda mer med mohair fra Drops så syns jeg det kanskje oppleves litt mer «nylon»-aktiv enn Sandnes sitt. Så det kan stemme at det virker litt mer glansfullt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.