September Sweater i Drops Kid Silk

Anmeldelse: Drops Kid Silk vs Sandnes Tynn Silk Mohair

DROPS KID SILK

Mohair-garn finnes i mange ulike kvaliteter, farger og prisklasser – og nesten alle leverandørene av garn har sin egen variant. I dette innlegget skal jeg gi deg min ærlige mening om mohair-garnet til Drops som heter Kid Silk.

Dette garnet er ofte på tilbud hos de største nettbutikkene for garn, så en billig genser er innenfor rekkevidde om man tørr å velge, det jeg vil si, er det rimeligste alternativet innen mohair. Foruten prisen er det også andre forskjeller som jeg skal komme nærmere inn på under ;-)

Sandnes Tynn Silk Mohair 1015 Kitt

DROPS KID SILK VS SANDNES TYNN SILK MOHAIR

Jeg har strikket mohair med både Kid Silk og Sandnes Tynn Silk Mohair, og etter min mening er det ikke store forskjellen mellom disse to, men noe er det selvfølgelig ;-)

Kid Silk er mye mer loddent enn Tynn Silk Mohair, så du vil få en mer fluffy genser. Mohair-trådene er lengre og stikker derfor mer ut av strikketøyet, så en ferdig genser oppleves både mer lodden og tykk, som jeg syns bare er helt topp!

Min opplevelse er at begge garntypene røyter like mye, både under strikkingen og som ferdig produkt. Det er jo ingen hemmelighet at mohair røyter, men det finnes x antall kjerringråd der ute som skal hindre røyting uten at jeg har prøvd de selv. Kanskje du har noen tips der?

September Sweater i Drops Kid Silk

September Sweater i trippel tråd Drops Kid Silk farge 20

DROPS KID SILK SOM GARNALTERNATIV

Det perfekte med mohair, uansett leverandør, er at 25 gram nesten alltid er mellom 200-225 løpemeter. Hvilket betyr at du kan bruke Drops Kid Silk som garnalternativ i alle oppskrifter hvor det skal strikkes med mohair. Det er gode nyheter!

September Sweater strikker i trippel tråd Drops Kid Silk

Eksempel:

Drops Kid Silk: 25 gr = 200 meter

Sandnes Tynn Silk Mohair: 25 gr = 212 meter

KFO Soft Silk Mohair: 25 gr = 225 meter

Jeg er elendig på å regne ut hvor mange nøster jeg trenger, men bruker jeg Drops Kid Silk, som er noe kortere enn de andre variantene, så kjøper jeg alltid et par nøster ekstra sånn i tilfelle. Har brent meg på det noen ganger, så jeg har endelig lært.

For å oppsummere: Etter min mening er Drops Kid Silk et fullverdig alternativ til de dyrere merkene. Jeg syns jeg får mye for pengene ved å gå for den rimeligere varianten.

September Sweater strikker i trippel tråd Drops Kid Silk


Dette innlegget er på ingen måte sponset eller betalt, dette er kun mine ærlige meninger :-)

2 thoughts on “Anmeldelse: Drops Kid Silk vs Sandnes Tynn Silk Mohair

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.