Fargeinspirasjon 2019 Jotun Fargekart

Fargene du bør satse på i 2019

Fargeinspirasjon 2019 Jotun Fargekart

Bilder lånt fra Jotun

NEW YEAR, NEW COLOUR


For 2019 så er det lyse pasteller i grå, beige og rosa som gjelder! Interiøret skal være varmt, lunt og en smule middelhavsinspirert. Naturlig og jordnært er stikkord vi må merke oss.

De kalde blåfargene og de mørke grønntonene som har gitt store kontraster i løpet av de to siste årene forsvinner mer eller mindre. Hvor mange ganger har vi ikke sett en hvit String-hylle eller hvite Bestå-skap fra IKEA stående mot en vegg malt i Deco Blue eller St. Pauls Blue? Jeg syns jo det er veldig lekkert, men så er det veldig gøy og befriende å gå fra de kalde fargene til de varme.

Jotuns fargekart for 2019 syns jeg er helt fantastisk, og jeg bare elsker Calm-serien. Så mange fine, beroligende og sarte pasteller. Jeg får assosiasjoner til huset til Janni og Jon Olsson (link til house tour på youtube) og vil bare booke neste fly til varmere strøk.

De varme tonene gir en behagelig atmosfære, og innbyr til avslapping og hvilepuls. Er det ikke den følelsen vi alle vil ha når vi er hjemme?

Mine favoritter er disse fargene fra Jotun:

Fargeprøver fra Jotuns fargekart for 2019


HVOR FINNER JEG FARGEINSPIRASJON?


Noe av det gøyeste jeg vet er å søke på ulike hashtags på Instagram. Kjente leverandører av maling,  som feks Jotun, Nordsjø, Farrow & Ball for å nevne noen, har særegne navn på de ulike fargene i fargekartet. Da blir det enkelt å søke opp disse fargene på hastags♥ #jotunrefleksjon #jotunlady #nordsjømaling #farrowandball

Da får du sett hvordan fargene er i virkeligheten hjemme hos andre. Det er viktig å være obs på at fargene endrer seg etter årstid, romfølelse, elektrisk lys, naturlig lys og farger på andre møbler og elementer i samme rom. Selv om fargen ser lekker ut på bildet, så kan det bli helt annerledes hjemme hos en selv. Men det er i alle fall veldig gøy å søke litt rundt! Husk å hashtagge dine egne bilder også, så andre kan se hvor lekkert du har det hjemme hos deg.

Fargeinspirasjon 2019 Jotun Fargekart

Bilder lånt fra Jotun

MITT BESTE FARGETIPS


Å velge farge på veggene hjemme er noe av det vanskeligste jeg vet! Det er tusenvis av nyanser å velge mellom, og ikke minst så kan man også lage sine egne fargekoder hvis man ønsker det. Jeg har i alle fall lært the hard way når det kommer til fargevalg, og mitt beste tips for korteste vei til fargelykke er å testmale!

Ofrer du noen kroner ekstra på å teste fargene på den veggen som skal males, så er sannsynligheten betydelig større for at du blir fornøyd. Du får altså kjøpt små bokser med testmaling for under hundrelappen, så det er ikke mange kronene det er snakk om. Velg deg ut to-tre farger som er valgets kvaler, og mal et felt på veggen med alle fargene.

Vent minst et døgn før du bestemmer deg.

Da får du sett hvordan fargene oppfører seg både i morgentimene, dagslys, skumring og kveld. Husk å lyssette med både naturlig og kunstig lys før du bestemmer deg. Det finnes lyspærer som gir både kaldt og varmt lys, og det kan være lurt å sjekke ut♥


JEG GLEDER MEG I ALLE FALL MASSE TIL FARGEÅRET 2019


Fargeinspirasjon for 2019 med Jotun Calm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.