Kanaler i Amsterdam

REISEGUIDE: AMSTERDAM

Kanaler i Amsterdam

MINE BESTE AMSTERDAM TIPS

I slutten av august dro jeg og mine kolleger på tur til Amsterdam! Planen var å ha en skikkelig kosetur, og det ble det! Masse god mat, sightseeing, shopping og forfriskende alkohyler – just the way I like it!

Førsteinntrykket av Amsterdam var at her har vi med en storby å gjøre. Her var det masse folk, masse liv, og ikke minst ekstremt mange syklister. Første bud i denne byen er å holde øynene åpne for å ikke bli påkjørt av en innfødt på sykkel som har forkjørsrett i alle kryss. Jeg syns Amsterdam definitivt er i sjiktet over de skandinaviske storbyene.

Kanal i Amsterdam
Koselig storby – herlig atmosfære

Det er ingen tvil om at Amsterdam er usedvanlig koselig til å være en storby. De smale kanalene som strekker seg som en labyrint rundt hvert et hushjørne, prydet med grønne trær langs breddene, og arkitekttegnede husbåter liggende på rekke og rad oppover kanalen. Her var det et instamoment på alle kanter!

Over kanalene var det søte små broer, og vi snirklet oss rundt andre skuelystne turister, fartsblinde syklister og bilister som humpet seg over ujevne brosteiner. Vi viet en hel dag til å utforske byen, og forelsket oss helt i bydelen Jordaan med sine gamle hus og søte nisjebutikker.

Nydelig middag fra MOS Amsterdam

Mat & drikke

Siden dette var en jobbtur var alle restaurantbesøk booket på forhånd. Men når vi tuslet rundt i gatene var det umulig å ikke bli fristet av rykende ferskt bakverk som var tilgjengelig på alle kanter. Så det ble både kake, doughnuts og mye annet digg mellom slagene. Men de to måltidene jeg husker best fra turen er definitivt disse to:

The avocado show I Amsterdam

The Avocado Show er et kjent lunsjsted i Amsterdam og ligger midt i byens sentrum. Som du kanskje gjettet så inneholder alle rettene der avokado. Jeg spiste grove toastede skiver med avokado og posjerte egg. Himmel! Og så delte vi alle på restaurantens spesialitet – avokado fries! Kanskje ikke min favoritt, men absolutt godt. Elsket interiøret her, se daaa.

Lørdagen spiste vi på turens aller beste sted – nemlig MOS Amsterdam. Rett etter rett kom flyende inn og jeg mistet rett og slett tellingen underveis. Hovedfokuset var sjømat, og alt sammen var helt nydelig!

Rett fra MOS Amsterdam

MOS Amsterdam

Vi spiste også på en indonesisk restaurant som heter Indrapura som hadde nydelig mat. Og en ikke-hummer-elsker som meg ble faktisk overbevist. Alt i alt så er Amsterdam virkelig en by for oss matelskere!

The dancing houses of Amsterdam

The dancing houses of Amsterdam

Gå rundt – se, lukt, lytt og oppdag

Amsterdam har en imponerende arkitektur og jeg anbefaler å dra på en kanaltur med guide. Vi hadde en 2-timers kanaltur gjennom kanalene, samt ut mot havnen hvor det er mye nyere arkitektur. Fra kanalen så vi blant annet mot restauranten Mos Amsterdam og A’DAM Lookout hvor du kan sitte på en huske og dingle med beina 100 meter over bakken.

I de trangene kanalene i selve sentrumen var det husbåter på rekke og rad. Veldig gøy at mennesker klarer å bo så enkelt, og få så sentral beliggenhet på kjøpet. Husbåtene hadde ofte hager med masse busker, trær og blomster på takene, så kult! Dette gjorde at de gled rett inn i omgivelsene rundt, da kanalene er omgitt av trær og blomster langs breddene.

De høye smale husene gikk ofte rett ned i kanalen, og mange av de så ut til å være på nippet til å rase ut. Mellom hvert hus kunne man tydelig se at fundamentet enten hadde tiltet frem eller tilbake. Bare se på de husene som guiden vår kalte The Dancing Houses of Amsterdam.

Streets of Amsterdam

Amsterdam har også kjempebra shopping! Vi valgte å rusle rundt i de mange gatene, og det var verdt å få noen kilometer i beina for å virkelig oppdage byen og alle de søte små nisjebutikkene den har å by på. Det er også mange store kjøpesentra, men de får jeg titte innom neste gang.

De drie groefjes Lunchroom Rokin

Helt tilfeldig stakk vi nesen innom en kafe og oppdaget dette lekre interiøret! Kafeen heter De Drie Groefjes Lunchroom og de hadde et litt over snittet godt utvalg av kaker i alle mulige farger og fasonger. Anbefaler også turen innom kafeen Pluk som finnes flere steder i byen.

Et siste tips er å ta turen ut til Schanze Schans, som er et område litt utenfor selve Amsterdam. Her er det nydelige landområdet, autentiske vindmøller, muligheter for ost- og vinsmaking, og ikke minst kilometervis med tulipaner! Det sies at våren er den beste tiden for å oppleve dette området – nemlig når tulipanene blomstrer for fullt.

GOD TUR!

Legg gjerne igjen en kommentar med dine beste Amsterdam-tips♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.