CHRISTMAS PREP #1 COOKIES MED SJOKOLADE

sjokoladecookies

For at jula skal vare litt lengre enn et blaff, så liker jeg å gjøre mye ut av førjulstiden og passer på at det ikke blir for mye mas og stress. Det er så viktig å kose seg i denne tiden også; nyte juleforberedelsene og kose seg like mye før jul som på selveste julaften.

CHRISTMAS PREP er en bloggserie med flere innlegg med tips til hva du kan gjøre hjemme for å få en koselig førjulstid. Andre innlegg i serien finner du her:

Christmas Prep #2 – Christmas Wrapping

I dette innlegget skal jeg gi deg oppskriften på verdens beste cookies! Jeg er ikke så glad i pepperkaker og vil derfor lage noe annet selv som jeg kan kose meg med i desember. Jeg er stor fan av Kristine som står bak bakebloggen Det søte liv, så oppskriften har jeg lånt fra henne.

sjokoladecookies

· SEIGE COOKIES MED SJOKOLADE ·

225 g mykt smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts natron
320 g hvetemel
350 g hakket sjokolade
Flaksalt

Pisk smør og sukker sammen til en luftig konsistens. Tilsett så eggene før du pisker videre. Rør inn natron, vaniljeessens, hvetemel og den hakkede sjokoladen. Bland sammen til en jevn blanding. Jeg liker å bruke en miks av både hvit, lys og mørk sjokolade.

Sett deigen kaldt i ca en halvtime. Form så kuler av deigen og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Størrelsen på kulene avhenger av hvor store cookies du ønsker. Jeg bruker en spiseskje som måleform.

Trykk kulene litt flate med hånden og dryss over litt flaksalt. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter. La cookies’ene stivne litt på stekeplaten før du flytter dem over til en rist, og lar de avkjøles helt.

Nytes med et iskaldt glass melk og en koselig julefilm!

De kan oppbevares i en tett kakeboks (hvis det blir noen igjen da♥)

Bake boller også? Triksene som gir en perfekt bolldeig finner du her!


SKAL DU BAKE SJOKOLADECOOKIES?


 

Share the love:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.